November 24, 2013

New Stroller (again)

Lol.

Yeah, i sold our P&T Dot, and replaced it with another double pushchair.
A simpler one, a lighter one.

Kinderwagon Hop !

http://kinderwagon.com/AboutUs.htm



Reason of letting go our P&T is obviously because of my eldest daughter Viviana hates P&T's reclined seat. Seat dia yg paling tegak pun mcm reclined sikit, yang makcik tu dah biasa duduk tegak mcm atas high chair bila naik Xplory. Semput plak mak jemah nak beli Stokke Crusi plak, tak kosser.

Another reason is P&T's second seat laaagi reclined. Jessamine masa kecik2 ok lagi duduk kat 2nd seat tu, makin besar makin pandai memberontak sebab dia tak nampak ape2 la kan. kesian jugak sebab kadang2 nampak cam terpinggir je kat bawah tu huhuhu.

So, i made a research. but this time taknak beli buggy dah. sebab nya hubs semenjak kerja shift ni, kadang2 sabtu ahad pun keje, so nak keluar dgn budak2 ni je malassss sgt bila mengenangkan nak handle P&T tu sorg2. sebenarnye takde la susah sgt, tp berpeluh2 jugak la haku kat parking lot tu nak assemble sorg2, sambil tertoleh kiri kanan sbb takut org nampak tertonggeng2 kat situ hahaha. so this time i decided to buy an umbrella fold twin stroller.



Ok kenapa beli yg depan belakang and bukan sebelah sebelah mcm Mclaren Twin? sebab kitaorg kadang-kadang malas nk tunggu lif, especially kat mall yg crowded. so sometimes ktorg naik escalator jugak. so sah-sah la yg sebelah2 tu tak muat kan nak naik escalator. another reason is, budak-budak ni tgh fasa suka berebut benda. so possibility nak tercetus pergaduhan tu sangat tinggi hahaha.

For those who's looking for a stroller especially tandem, i would suggest My Baby Berries

their official website -->http://mybabyberries.com/

you can find their facebook here -->  https://www.facebook.com/MyBabyBerries

the owner is Kak Fauziah, sgt warm hearted and friendly :) They are based in Kajang, very efficient and provide fast response via Whatsapp. Their price (for Kinderwagon in my case) is actually cheaper than some other online sellers who claimed they shipped directly from UK/USA, siap ada ready stock and negotiable lagi. Ada official receipt for warranty purpose. Suka suka suka !

I'll write another post for the review soon.

Till then.

4 comments:

Baby Berry said...

Great review! I really appreaciate your wonderful comments about us and we hope to serve you again soon.

Fauziah
www.mybabyberries.com

Nor Ayuni Rosli said...

Agak2 kalau I pun dah ada 2 anak nanti, sure kena beli stroller jenis yg mcm ni jugak kan? Huehuehue

Anyway, nak exchange link boleh sebab I tukar URL. Dulu, bnsyg-stories.blogspot.com. New URL ayuni-stories.blogspot.com Let me know ye? Thank you

MamaHarriz said...

cam best je ni..

NUR HIDAYATI ABDUL GHANI said...

Sy suke kinderwagon hop ni..if sis nk jual tlg sgt2 gtau sy ye..0139860485