December 14, 2010

Suomi Mustikka

Sedang mengunyah coklat yg bernama seperti di atas, team manager dr finland dtg, bwk ceklat, pastu letak sepinggan utk 1 team makan, tp letak btol2 dpn meja ku huuuuuu bahaya gile kot.


Lambat plak rase minggu ni berjalan, mood kerja takde, bangun pagi tadi macam "ler, baru selasa...*sigh*"

Mahu weekend pantas, plis. Ada kenduri kat Kg. Pengantin, malam plak tu wuwuwuw lama tak gi kenduri malam.

Maka jenjalan kat jalan TAR dgn tujuan nak beli baju kurung sopan sikit. nan adoooooo
Sbb ni acara 1st kot bersama2 saudara-mara encik suami maka konon2 haruslah cantik2 sikit, kot2 laaa boleh encik suami bangga sket nk perkenalkan "inilah isteri saye..." . tolong jgn over dib (*_*).

Masuk kedai sini kedai sana kat jalan TAR tu memang x kena taste ku, yg slalunye ade kat kedai2 ber aircond kat dlm Semua House (T_T) tapi terpaksa menyedarkan diri zaman scholar 4k dah lama berakhir tsk.

Otw to the LRT station, kan ke banyak kedai2 india kat tepi2 tu, maka diriku yg mencintai sari ini harus lah masuk dan memuji2 sari yg berharga rm6k, haihh dasar suka bling2.

puji punye puji punye puji, "eh bby, klu i pki punjabi suit cmni cantek tak?" (ayat test market)


bentuk die cmni, rupa lain


size terbesar plak, unfortunately mmg size tu je yg ade,
unfortunately lagi, suke yg tuuuuu jgk.

harga dah tawar-tawar dpt diskaun almost rm100 huuuuu,
haruslah sebab kedai2 kat jalan TAR memang begitu, kena tekan habis-habisan.

yada yadaaaaaaa

"miss, ni kita boleh hantar kedai depan sana alter, rm5 sajaa"

yess !

rm5 je uolsss alter baju kat jalan TAR, jakun siket.

"bby nk pki bj ape nnt, bleh la sepasang sejoli"

"urmmmmm pakai ape je yg adeeeeee" (ayat psycho bini nk kasi rase bersalah)

"yela yelaa, kang kite nek atas plak, cari punjabi suit for men, tp u la nnt tak sporting xnk pakai"

fyi, dlu pernah suggest kat dia nak pakai arabian style mase nikah, tapi kena reject mentah-mentah.





"eh jom la gi tgk hehehehehe"



we ended up buying punjabi suits for both. gatal.

December 7, 2010

Officially a wife ;)

Updating live from in law's house, hahaha

Sukar dipercayai la tapi, but i am officially a wife to my man ;)

Will update later about the event, sekarang tgh tunggu2 org tag gambar lagi.

But after 5 days, all i can say about marriage life is,
you share almost everything with your partner.

Till then, Assalamualaikum.


Puan Dib

;p

November 30, 2010

Countdown : 3 days

A reminder for myself :


Nikah (3/12/2010 lepas Asar) : Ipoh

1. Baju - done
2. Tudung - done
3. Veil - done
4. Hand bouquet - done
5. Bilik pengantin - done
6. Hantaran - done
7.
Kasut - done
8. Make up - booked (package)
9. Chior - booked (package)
10.
Decoration around chior - done
11. Sound system - done
12. Tok kadi - done
13. Korset - done
14.
Eyebrow threading - done
15. Henna - done
16. Photographer - done
17. Dinner - done
18. Homestay - done


Sanding (4/12/2010) : Ipoh

1. Baju - Last fitting on 1st Dec (package) *done
2. Tudung - Last fitting on 1st Dec (package) *done
3. Veil - Last fitting on 1st Dec (package)
*done
4. Kasut - done
5.Make up - (package)
*done
6. Hand bouquet - (package) *done
7. Payung - (package) *done
8. Pelamin - (package) *done
9. Photographer : done
10. Emcee - Pak Nde?
*done
11. Sound system - done
12. Kompang - done
13. Marhaban - done
14. Catering - done
15. Breakfast - done
16. Doorgift -
*done
17.
Telur for bunga telur - *done
18. Bunga rampai for merenjis - *done
19. Bunga manggar - takde pun
20. CD lagu - halfway *tak guna pun
19. Road direction - *done


Bertandang (26/12/2010)

1.
Baju - (pakej) booked, belum fitting
2.
Tudung - (pakej)
3.
Veil - (pakej)
4.
Makeup - (pakej)
5.
Kasut - (pakej)
6. Photographer - done





Vendor will be announced after the events, tu pun kalau ada yang nak tahu ;)

Esok rabu, lusa khamis, tulat...Jumaat?

November 18, 2010

marriage blue #2

happy thursday!

traffic was so clear today, so sampai office awal, mood dah bagus, tp air dlm tumbler yg selama ni tak pernah tumpah terkeluar sikit, bluerghhh badi toner mustika ratu kah?

anyway, ni cerita past tense la, ade sikit lagi weird feeling tu,
tapi dah berkurangan hari demi hari,
it's like what i call, menerima hakikat, hehe.


sedih #1

i'm an independent woman,
i do what i want,
i go where i wanna go,
i buy what i want to buy,
kesimpulannya,
i don't need to ask anyone's permission since 5-6 years back,
since i pursued my study in Japan,
i am on my own.

to be honest, i'm not the type yg akan inform him where i wanna go.
bukan sebab taknak bagitau, tp sebab selalunya terlupa, hehe.
kadang2 tgh lepak2 tu tetiba dia call or sms baru teringat nak cakap.

there are times when i feel depressed,
it won't take me too long to decide to go back to ipoh, my hometown.
i can decide 1 hour before my working hours habis,
i also can decide bila dah masuk federal highway nk balik shah alam,
tetiba menghala ke NKVE nk balik ipoh,
there are times when i can only calm down once i reach ipoh.
there are times when i feel tak sedap hati and nak balik tgk abah tgh buat ape.
.
.
.
.
.
.

therefore, i guess it is hard for me at the beginning, to be a dependant wife.

sedih #2

one thing you should know about me is,
privacy is very important to me.
maybe because i was born as the only girl in siblings,
i had my own room since i was 7,
i don't share my clothes and my things with my siblings; as both of them are boys.

so, sharing room with someone else ain't easy yo!
*tak percaya boleh tanye dart, hehe.
rasa kena behave, rasa tak bebas.

my 1st roomate, roomate tegar, hehe


my 2nd roomate

ni kan plak nak share bilik, with a guy? ;p



another thing you should know about me is,
i love hanging out with him or the girls,
but..
there are times when i feel like not talking to anyone.
there are times when i feel like drinking my fav coffee,
while watching orang lalu-lalang kat starbucks, alone.
there are times when i feel like reading cooking books in MPH, alone.
and there are times when i feel like shopping and wasting money beli girls stuffs, alone.

that is what i call, my time.
.
.
.
.
.

so it is hard for me at the beginning, to share everything with him.


sedih #3



zaza,dart,yana i know u're not in the pics, nnt balik umh ako letak, hehe


i am close to my girlfriends since 7 years back.
since i was away from my family, they were all that i got.
they saw me laughed, they saw me cried, and they are still here.




until now, eventhou semua orang dah balik mesia, keje,
but we still keep in touch thru twitter,
some of them pun dah jadi warga shah alam,
tempat meluahkan perasaan lepas working hours.



i used to be the most excited person to organize a surprise party for them,
i used to be a good listener to some of them,
i used to pujuk fai jangan dtg nagaoka this certain2 weekend
sebab the girls dah buat plan best2.



sedih.
i can't join them watching natrah end of this month.
i can't join ayu & nana jalan2 to nilai3 to cari barang2 tunang nana,
dah susah nak join ape2 dah kot.

but then, i realize that, life is life,
maybe susah nak lepak sama2 dah lepas ni,
but as long as twitter wujud lagi,
as long as semua orang memang connected to the internet everyday,
we will still keep in touch with each other.

XOXO


..........................................................................................................

end of the chapter,

life goes on,

and life in Malaysia ain't that bad yo! hehe

November 16, 2010

random #1 : bertanggungjawab ke naif sgt?

Yesterday, I went to Carrefour in Bangsar South, which is less than 100m walking distance from my office.

Nak cari toner & moisturizer sbb mmg totally dah habis, licin.
So tengah-tengah bulan ni haruslah beli yg murah-murah saje.
Jalan punya jalan, nampak satu set mustika ratu's products yg elok2 dia letak dlm satu kotak.
Macam menarik je sebab kotak nampak klasik, haha takde kena-mengena.

Ambil la dr tingkat paling atas sekali kat rak tu, konon nak belek-belek jap
sekali kelepupppp botol kat tingkat bawah nye jatuh.
kalau u all pernah tgk produk mustika ratu semua nya dalam botol plastik yg rapuh tu.
kelepuppp kelepuppp tgk2 dah patah penutup botol toner tu sampai keluar isi toner tu,
lantai pun dah basah sikit.

woooppppsssieeee!


Ok lah, letak balik, pergi rak brand lain plak
lama-lama tak sedap hati, merayap gi tempat makanan plak,
tapi, memang sampai ke sudah tak sedap hati,
maka daku ke rak tu balik and masukkan toner tu dlm shopping basket,
and beratur nak bayar.

"Akak, pecah ni, kenapa tak tukar yang baru punye"

"Eh cmni, saye nak ambil barang kat atas dia, tapi terkena botol ni pastu terjatuh, bukan once broken consider sold ke?"

"Eh takpe, akak tukar je dgn yg baru, kejap saya ambilkan"

"Eh dik, saye taknak beli ni pun sebenarnye, tapi sebab saye yg bagi pecah, so saye bayar la"

"Aaa kalau mcm tu saye tak kire la ni kak"

"OK, cool"

.
.
.
.
.
.
.
.

"Baiknya akak ni, kalau org lain dah tinggalkan dah"
.
.
.
.
"Takde la baik sgt pun dik, just rasa tak best kalau blah cmtu je, so saye bayar jela"





So, masa drive balik tu tertanya2,
Am i too naive,
Or am i a responsible person,
Or do i think too much?
Ke sebab Malaysia's culture and Japan's culture are totally different that I don't have to be like this kind hearted?



Haha.

November 15, 2010

Marriage Blue #1

November 2009, Nagaoka JP


Salam.

It's a gloomy Monday. In fact, KL kebelakangan ni memang gloomy, hujan mendung hujan.

Anyway, let's talk about marriage blue, hehe.

I think it's normal to have this weird feeling.
Although pernah dgr org ckp, kalau mmg tu jodoh kite, dia yg ditakdirkan utk kita,
kita tak akan pernah rasa ragu-ragu lagi.
Tapi haritu kitaorg bergaduh besar psl small things, or maybe for me it's just a small thing.
Gaduh punye gaduh sampai rasa "Eh, biar btol ako nk kawen ngn mamat ni?"

Siap post kat twitter the wedding is off.

My ex-boss pn pernah tegur, he asked ; kenapa kebelakangan ni muka gloomy je? mesti skarang tgh bercakap dgn diri sendiri, btol ke nk kawen dgn dia ni, btol ke nak kawen ni, eh entah2 nanti dia berubah cmni cmni, eh boleh ke ako nk hidup ngn dia ni etc..

Rupa-rupanya sebab bini dia dulu mcm tu katanye.

Normal kot?






Tapi sekarang dah 15hb, 2 more weeks, and the weird feeling hilang dah, yang tinggal hanyalah azam nak jadi seorang isteri yg baik, diredhai suami, diredhai Allah..

InsyaAllah.

Last, but not least, datang weird feeling lain plak, which is sedih --> Marriage Blue #2, soon.

November 13, 2010

I Look To You

Eh dah November?

Well org yg drive almost 1 hour pegi/balik dr ofis mcm daku mmg agak tak kuasa nak update blog bila dah sampai rumah.
Makan sambil tgk tv, tido.
Penat sampai malas makan, tido.
Makan kat luar, balik tido.

Anyway, although I dah invite kat Facebook, tapi I upload jugak la kat sini.
Yang mintak kad tu, akan ku cuba untuk gi pos, walaupun percentage dia rendah.
Akan cuba laaa, baru tau post office kat Mid Valley buka sampai malam.
Tapi yang area2 KL ni, akan ku pass kat sape2 nnt okay, yg penting all of you are invited ;)





We were classmates during PPKTJ (2003-2005),
gaduh2 kutuk2, jadi kawan baik and fell in love,
tapi pilih college lain-lain, university lain-lain kt Jpn,
konon-konon nak ada life sendiri,
but now, I guess we're ready.

Doakan kami, dear readers.

Thank you ;)

September 26, 2010

take a break




testing


I don't wish to be everything to everyone, but I would like to be something to someone.
~Javan



September 21, 2010

hujan lebat lagi

thought of creating a photoblog, hehe.
don't care if nobody wants to read it, hehe.


latest update : malas lah, export masuk sini sudeh, hehe.

September 7, 2010

dua puluh lapan

salam ramadhan yang ke 28..

sayu sbb hujung2 ni baru nak dtg kesedaran yg banyak2 sket, semoga bertemu lagi di tahun hadapan..

anyway i just want to share a few songs which inspired me thru my hard times. it`s not that i got inspired by all the lyrics, tp bila ulang-ulang balik lagu yg sama tu i can proceed my work, my study. dunno why.



first of all, masa SPM.



mmg lagu wajib dari album yg wajib diulang-ulang masa study SPM, siap dengan lirik kat tepi buku OK, bahahaha. bukan nak kata inspired by this song la, but the whole album kot. tatau kot celah mana yg dtg inspiration tu.



and then, ni lagu masa jukken (univ entrance exam)



bila kawan-kawan sekolej dah confirm masuk univ mana2, terkontang-kanting study sorang-sorang, failed jukken sorang2, dgr suara mama/abah dlm phone---> baru cakap `hello` pun dah mengalir2 air mata, i keep repeated this song.



and then ni masa final year kat univ



terkontang-kanting lagi sebab kena study sorang2 sebab failed one compulsory subject utk grad degree. failed bukan sebab tak study, tapi jiwa memang kacau gila bila 2 days before the exam, abah panggil balik Msia, arwah mama dah koma time tu. so kena ambil exam tu lagi sekali the next year, sape nak repeat sorg2 setahun lg wehhh kt Jpn tu, maka study tunggang terbalik sorg2 siap taknak jumpa org lagi, tah pape.



and this Ramadhan, when I feel lost.






btw, nothing can inspire me nor calm me down when mama passed away. NOTHING.
but honestly i feel better in Malaysia. no more crying in the middle of the night meraung panggil mama. so far, no more. Thank You Allah.




last but not least



Selamat Hari Raya all.

August 31, 2010

salam kemerdekaan

31 August 2010.
Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-53.
Merdekakah kita?
Belum lagi.
Mindaku belum merdeka sepenuhnya lagi.

By the way, lagi beberapa hari je Ramadhan akan meninggalkan kita.
Tahun ni rasa datangnya Ramadhan tu cepat sangat, dan tiba2 dah nak sampai ke penghujungnya.
Cukupkah amalan kita?
Belum lagi.
Cetek sangat rasanya.

Bendera terbalik, Maizuru National College of Technology, Japan, 2007

August 2, 2010

Tolong Ingatkan Aku

Good morning !

It's Monday, but I'm feeling good. I drove all the way from Ipoh to office this morning.

It feels good sebab bukan selalu boleh merasa salam cium peluk parents before pergi kerja pagi2..

It feels good sebab bukan selalu balik rumah sendiri. In fact, I lost my way masa sampai Ipoh. Haha. Sebab before this, balik Ipoh bukan sendiri yg drive and lagi satu sebab is exit tol Ipoh makin complicated. Tol gate satu je, tapi exit ada 5.

It feels good sebab bukan lama lagi juga, boleh suka hati lari balik cari Abah bila menyampah dgn working life mcm ni.

It feels good sebab bukan selalu dapat spend masa mcm ni dgn Abah. And of course, Ummi.

It feels good sebab bukan lama lagi pun boleh menempel pergi mana2 pun ditemani oleh parents mcm ni.

It feels good sebab akhirnya berjaya menjadi maksu yg bertauliah melayan Fahim sehari suntuk mcm ni.

It feels good sebab bukan lama lagi pun boleh buat keputusan unpredictable-suke-hati-aku-lah mcm ni.


Semoga dipermudahkanNya, Amin.

July 2, 2010

Hati terusik di petang Jumaat



アディバさんへ


ちゃんとお礼言ってなくてごめんなさい。
資料の翻訳有難う。

そしていつも俺の痛んだ心を癒してくれて有難う。
あなたは本当に心の優しい女性です。

あのネズミみたいな可愛い動物はアディバのペットかな?
--------------------------------------
boss kecik より




June 14, 2010

sampai kapan?

Thou sebelum balik Malaysia lagi,I knew it.
I knw that zaman hu-ha-hu-ha ku semakin sampai ke penghujung.
I don't knw why,but here in Malaysia,
I think twice/triple before I do something.

Am I growing old?

I just hate shopping malls,lately.I hate crowded places.
I go to malls just to meet friends,makan-makan,minum-minum,
owh and beli novel/magazines.

Am I growing old?

And I guess,my fashion sense pon dah berubah.
Goodbye blink-blink.Goodbye "ALTA"?
Here,in Malaysia,there is the simpler version of myself.
Sebab cuaca?Maybe.

Am I growing old?

No lah.
But I guess,it's because I'm not a girl anymore.
I'm a woman.

And I am changing for the better me.
Oh Allah,I wanna be loved by You.Please,help me.

Karuizawa, 2009

June 9, 2010

Magnet Yg Sama Kutub

Ni bukan 'sometimes' dah ni,I can say 'usually' dah.

Perempuan senang dibawak berbincang kalau pihak lagi satu tu lelaki.

Perempuan boleh bersabar lama sikit kalau deal dgn lelaki.

Lelaki memang dikurniakan anugerah pandai menggula-gulakan perempuan.

Lelaki memang dikurniakan anugerah lebih cool dan bertenang daripada perempuan.

I hate dealing with big sharks,especially female sharks.
Dia nak cakap sorang2,tak bagi org lain cakap.
'U listen to me,U follow my way,or I tak rugi apa2 pn' punye situation.

Pangkat tu bukan boleh bawak masuk kubur pun.
BLUEK!

June 7, 2010

Hectic Monday



Penat.
Banyak kerja.
Esok kena datang awal.
Sebab kena pergi market research kat KL Sentral for breakfast menu.

Nervous.
Sebab lusa kena jumpa big potential client's Director.
My team semua nervous gila.
So many things to be prepared.

Tak reti.
I spoke with one Dato just now.
Jaga bahasa sebab takut terpanggil Encik instead of Dato'.
And he was too busy that he asked me to confirm back with my boss again before calling him.
Haiyohh,don't make promises with Japanese boss and then sendiri yg lupa,please.

I know why my boss hired me.
I can be used especially when dealing with big big clients whose big big persons are the Malays.

It's 7pm.
I can't think anymore.
My team can't think anymore.
I want to go back home.
I wish I had a massage chair in my room.

June 3, 2010

thursday blues


It's when you cry just a little - but you laugh in the middle - that you've made it.

i always forget that this office is freakin cold and suka2 hati je pakai skirt ; especially when boss is around, he will turn the aircond temperature to 10℃, sampai la die bersin sendiri, then only dia naikkan suhu balik.haiyohhh.

June 1, 2010

Okay,I'm hungrehhh

Another half an hour to go before cabut lari balik rumah.
Pagi-pagi tadi buat things to do list memang berderet2.
Once boss bagi arahan terus siapkan sebab taknak bagi kerja bertimbun2.
But now,I really hope that I have more work to do.
Okay la,boleh ganti semalam punya bahagian yg busy dan kerja banyak gila sampai lunch pun 30 minit je.Bleh plak meeting nak start kol 6pm haduyaiii
What time do u expect me to arrive home?bluerghhh!

Anyway,right now I'm totally hungry.
And I'm craving for this.

Source : Flickr

Kickin Shrimp from Tony Roma's

This one is REALLLYYY good.
Seriously.
I think it was like RM22 tapi sangat-sangat berbaloi sebab sangat sedap.
Bawah tu salad,and atas tu shrimps with really good sauce made by mayonnaise tapi pedas!


Btw,this one was recommended by a girl,a waitress kat Tony Roma's at The Gardens.Sbb before this,Endorphin & I went to TGI Fridays to find good food,tapi sebab tak familiar dgn menu die kitorg pun order la ikut gambar yg macam sedap.but the result was so-so which is aaaa tak berbaloi punye perasaan.

So kali ni kat Tony Roma's,before we went in,we asked the girl first what's their best selling menu,and die explain sgt bagus,"for chicken category,i recommend this one bla bla bla,for seafood i recommend this one bla bla bla,you can try this and this because the portion is big so you both can share one plate and try different things bla bla bla" dgn muka yg sangat ikhlas bekerja.

So,kitorg order exactly ape yg dia recommend.See,senang je nak menyenangkan hati customer,cakap elok2,jangan tarik muka and malas2,jangan menguap dpn customer(pengalaman di Low Yatt Plaza),good eye contact,jangan pilih kasih nak cakap elok2 kat lelaki je(pengalaman di Digi,MidValley,hohhh) etc.

Ohhhhhhhhhhh,saya lapar.



May 27, 2010

why i don't like to try new food?

sebab nanti kecewa.
sebab nanti trauma.
because i will never ever eat that food again.

contoh :

nasi daun pisang

okay,fine.

i was craving for a good nasi bungkus.a good nasi bungkus for me contains nasi panas2,kuah campur as topping,ayam/ikan seketul and bungkus.bukak2 kat rumah nasi still panas,campuran kuah yang cemerlang and lauk pun panas lagi.

i only can find this kind of GOOD nasi bungkus in mama's hometown--->nasi kandar kat Penang (bukan semua kedai yer).kat KL ni i can say that nasi kandar at KAYU Restaurant in Taipan,USJ is quite good,maybe sbb KAYU's origin is Penang.owh and also,nasi bungkus that i used to buy kat belakang UTM Semarak tiap2 ari Jumaat zaman2 PPKTJ dlu.

so bila kenang2kan Taipan mesti jammed time senja2 cmtu,teringat Sazzy Falak's tweet about this famous nasi daun pisang in Bangsar,so i googled about it and from the result i can conclude that Nirwana Maju which is located near Bangsar Village is the most famous among all.

the reviews were like sedappppp gilaaaaaa.
tak jumpa lgsg review yg kata x sedap.
so,on the last wednesday,i pujuk endhorpin ajak try pas keje,dia layannn kan jelah.

we went in and found it was quite packed maybe with people like us who were hungry and craving for nice food for dinner.at first,i found it was quite interesting,of how they serve the food.yelaaa 1st time kan.jakun sket la.

the set actually contains rice and 3 kinds of vegetables.atas nasi tu die letak 3 jenis kari,ala-ala nasi kandar.and u can add ur own lauk.we tried a medium plate of chilli fried chicken.

suapan pertama...hurmmm not bad.
muka endhorpin dah lain macam.
that was the first time i knew that he doesn't like nasi mamak.
selepas 5 suapan,tetiba perut rase full.atau lebih tepat lagi dikatakan selera terputus.

ada this kind of ind*an's smell la i rasa.

tp endhorpin gave up lambat sket la than myself,sbb makanan kan,membazir plak.
tapau balik umah,kasi my brother and sis in law rase,kot2 la lidah kitorg je yg takleh terima.
bab telan je.my sis in law was like me,5 suap saje.

so,i think i won't eat this nasi daun pisang dekat mana2 tempat pun,maybe for the next 2 years.

try it,guys! maybe you'll like it.

May 26, 2010

HELLO REALITY

assalamualaikummmmm~

this is what happened when i was too kelam kabut dgn Malaysia,
bila da cool down sket try login blogspot,terlupa password pulak.
hehe.

quick updates:

i reached Malaysia on April 3,2010.after a week of hectic training in Tokyo.sampai malam.keluar2 pintu arrival ade budak kecik menjerit "ucuuuuuuu!!" jalan menonong sambil mendepangkan tangan kepadaku.hik2 fahim ni saje je nk wat daku terharu di situ.

baru je nak biasakan diri,dah kena attend my first staff meeting at the company on April 5.ala-ala lapor diri la.nervous gilos.

dah habis tu baru lah menjejakkan kaki ke ipoh ku yg terchenta utk mengambil kereta ku yg tak kunjung tiba.Abah had to call perodua everyday asking about it,memang kasi dorg tertekan aa.hehe.

April 7,dah dapat kereta.my first ride.

April 8 dah vrooommm to kl balik,had to attend another interview,cuba nasib.

April 9,vroooommm to penang,sbb esok tu my darling dart's big day in alor setar.

April 10,vrooommmm from alor setar to ipoh.

April 11,vrooommmmm from ipoh to KL.

April 12,my first day at work.nervous gilos lagi skali.but kept reminding myself,"dib,this is reality,you are an adult now.tsk"


see?kelam kabut.

tiap2 hari kerja kerja kerja,kol 10 mlm dah flattttttt~

thank God,my endorphin is working nearby in Sunway,tiap2 hari balik kerja lalu Bangsar,so we usually have dinner together,almost everyday.it reminds me of our good old days in PPKTJ ;)

btw,i'm working in Kewpie Malaysia,in its sales office in Bangsar.i believe for those who ever lived in Japan pernah dengar.it's a famous food manufacturer in Japan,our main products are mayonnaise,dressings,food condiments etc.

okay,why sales office and not engineering field?it is because,i'm not interested.
i wonder y the outsiders kadang2 lagi bising dan menyibuk dari family sendiri.
sumone said i'm stupid,mengada2 nak kerja office.
KAU KE YG BAGI AKO MAKAN SELAMA NI?

tak kan?so,talk to the hand.

my working environment is good.my colleagues are fun and crazy.
most of them are Chinese,sometimes they talk in Chinese,but thank God i'm used to it.
and thank God again,my bosses are the Japanese.

but,i have to spend for parking,which is rm6 per day.bluerghh.
and average lunch here wud be around rm6-rm7.
so dinner pandai2 la makan kt umah kalau nak sep.
and thank God lagi,kat Malaysia ada burger Ramly,
yg boleh dimakan ketika kesempitan ekonomi mahupun utk sep.

my salary,hurmmm sket je.seriously.don't expect all Japan's graduates gaji tinggi2.
i'm not one of them.but i think i have to accept it,to gain experience in this field for 2,3 years.then only i can demand.

but overall,my life is so far so good.
thou Malaysia's customer services are damn
slow and bad and annoying,
and tiap2 pagi pon dah tambah dosa sbb terkeluar the F word
kat those stupid and rude drivers,
but actually,it's really good to be back.
it's good to have your family nearby.
and it's good to end up the long distance relationship.

so long.see u again.

during Bread Course 2010,CSC,Kewpie Japan